Kurser och kongresser

Mini-SOTA Webinarie

5 februari kl 15-18

http://www.swebcg.se/moten/

 

Sjuksköterskekurs i Bröstcancer 2020

7-8 maj 2020, Sollentuna

Se bifogad inbjudan

Inbjudan Sjuksköterskekursen i Bröstcancer 2020 (003)

 

1st National Oncoplastic Workshop (NOW) Sweden: Focus on Breast Conservation

18-20 maj 2020, Steningevik Konferens (på engelska)
Vi har nu fått klartecken att med stöd från SFFB, Amoena och Promeduc erbjuda en ny kurs i onkoplastikkirurgi i maj 2020. Denna kommande workshop har fått en ny profil gentemot tidigare kurser och fokuserar helt och hållet på bröstbevarande kirurgi. Vi kommer att ägna en dag åt tekniker som tar avstamp i reduktionsplastik, och ytterligare en dag åt volymersättning med hjälp av perforantlambåer. Förutom vår återkommande gäst Elisabeth Elder från Sydney har vi glädjen att denna gång även välkomna Douglas MacMillan och Kristjan Asgeirsson från Nottingham, som ni säkerligen känner igen från ORBS-mötena. Det blir även denna gång mycket ritning och övning på modeller. Observera att vi denna gång förutsätter att ni som deltagare behärskar grunderna i reduktionsplastik och ber er att beakta detta om ni överväger att söka kursen.
Inom kort kommer ni erhålla inbjudan per mejl att söka workshopen med uppgifter om program, deltagaravgift och anmälningsprocessen, som då kommer öppnas. OBS ni kan inte boka plats genom att svara på detta mejl! Viktigt är att ni redan nu paxar datumen i ert schema och ser till att ni har faktureringsuppgifter till era kliniker till hands då dessa efterfrågas på anmälningsblanketten.
 
Vi från kursledningen tillika samarbetsgruppen bröst-plastik hoppas på en mycket inspirerande workshop med er och välkomnar uttryckligen deltagare från både bröst- och plastikkirurgin.
 
Bästa hälsningar
Jana de Boniface

Europeisk ackreditering

Skriftlig examination 26 juni 2020, möjlighet finns att välja att göra examinationen i Göteborg.

Muntlig examination 26-27 september 2020, Aten, Grekland.

Här hittar ni all information om vad som krävs för att ansöka samt deadlines för registrering och betalning.

https://www.uemssurg.org/divisions/breast-surgery/ebsq-examination

 

ORBS

I Nottingham ges varje år ett mycket matnyttigt möte om onkoplastisk bröstkirurgi, ORBS. För detaljer klicka här: http://www.orbsmeetings.com